Despeses d'enviament gratuïtes a partir de 50€

Com saber si una infusió es de qualitat

 

Per què és important la qualitat de les infusions?

Primer de tot, perquè podràs gaudir i apreciar tots els matisos aromàtics que content les plantes aromàtiques. Una infusió de qualitat conserva totes les aromes de les plantes que la formen. Has de saber que les aromes i l'olfacte estan directament connectades amb el sistema límbic del teu cervell i, per tant, només ensumant-les, ja estàs aportant benestar al teu cos i a les teves emocions. Això també farà que quan les ingereixis l'experiència sigui una explosió d'aromes i sabors deliciosos. 

En segon lloc, les infusions de qualitat tenen un efecte terapèutic més efectiu. Doncs, si les plantes aromàtiques s'han collit al moment òptim i s'han conservat correctament contenen un major nombre de principis actius. Com més principis actius contingui més eficaç serà a nivell medicinal. 

Què cal tenir en compte per saber si les infusions són de qualitat?

- Llegeix bé els ingredients i assegura't que estàs comprant el que t'anuncien. 

- Evita les aromes afegides ja que moltes, són nocives pel teu organisme. 

- Quan només posar la bosseta o la planta a l'aigua calenta es tenyeix molt ràpidament i intensament, molt probablement és que porta colorants

- La planta aromàtica que conté la infusió ha de tenir un color viu verdós. Quan la planta és molt marronosa pot ser per diversos motius: és molt antiga, l'han conservat en males condicions o el moment de collita no va ser l'òptim. 

- És recomanable que la planta sigui "jove", preferiblement planta de l'any. Així t'assegures que manté intactes totes les propietats medicinals i organolèptiques.

- Sempre que puguis consumeix plantes del teu territori i de cultius ecològics.  Ajudaràs al sector primari i sobretot faràs possibles projectes més petits que aporten diversitat al paisatge. 

- Posa especial atenció a les infusions que venen ensobrades individualment. La majoria de les bossetes estan fetes de plàstics i converteixen la teva infusió en un mar de microplàstics que tu després ingereixes. 

- Les infusions a granel són les més sostenibles i generalment acostumen a tenir més qualitat.  Estalvies processos d'envasat i materials d'embalatge i, per tant redueixes el teu impacte ambiental.

Esperem que t'hagin servit aquests petits "consells" o "trucs" per a saber reconèixer les infusions de qualitat a primer cop d'ull. 

 

Si tens algun dubte o consulta pots deixar el teu comentari i et respondrem encantats! Gràcies per llegir-nos! 

 

 

 

Cultiu Ecològic

Producció Sostenible

Comerç de Proximitat

català ca