Despeses d'enviament gratuïtes a partir de 50€

Infusió DONA pels dolors menstruals

En aquest article t'explicarem com la infusió ecològica DONA et pot ajudar a regular la menstruació i a reduir els dolors menstruals.

En primer lloc, cal recordar que els dolors menstruals no els hem de normalitzar i cal sempre consultar amb un especialista per a poder descartar possibles malalties com l'endometrosis. Així i tot, us puc assegurar per experiència pròpia que la infusió DONA et pot ajudar molt a reduir les molèsties ocasionades per la menstruació.

- Quines plantes conté la infusió DONA i com t'ajuden en el teu cicle:

La infusió DONA conté la sinergia de 3 plantes medicinals per a equilibrar diferents aspectes de la menstruació: sàlvia, menta poliol i melissa.

L'ingredient principal és la Sàlvia (Salvia officinalis) una de les plantes per excel·lència per a acompanyar la salut femenina. És una planta amb propietats emmenagogues i antiespasmòdiques.

Això vol dir que afavoreix l'equilibri hormonal femení i, per tant, ens ajuda a regular el cicle menstrual. A més, redueix els dolors menstruals gràcies a les propietats antiespasmòdiques. I emocionalment és una planta que ens connecta amb la feminitat, calma les emocions intenses i aporta confiança.

La Menta poliol (Mentha puleguim) té propietats emmenagogues i antiespasmòdiques com la Sàlvia.

Per tant, ens acompanyarà regulant el cicle menstrual i disminuint els espasmes generats per les contraccions uterines. A nivell emocional té un efecte sedant i calmant ideal per a temperar les emocions intenses típiques de la menstruació.

La Melissa (melisa officinalis) destaca per les seves propietats antiespasmòdiques i sedants.

Igual que les altres dues, és una planta amb un gran efecte per a calmar els dolors menstruals. Emocionalment també és sedant i ens ajudarà a sentir-nos més tranquil·les emocionalment.

- Com prendre la infusió per a potenciar el seu efecte:

Per a reduir els dolors menstruals sempre recomanem començar-la a prendre un parell de dies abans que comenci el teu període. Quan comences a sentir aquells primers avisos que et recorden que la menstruació està a punt d'arribar. I a partir del segon o tercer dia ja pot deixar de prendre-la.

Et recomanem prendre 3 infusions al dia, si les pots ingerir amb l'estómac buit, podràs absorbir més principis actius i resultarà més efectiva. Normalment, el primer dia de menstruació quan els dolors poden ser més intensos pots fer la infusió un pèl més concentrada de l'habitual per a potenciar el seu efecte.

En compte de fer 3 infusions al dia, també pots preparar un litre d'infusió al matí, ben concentrada, i la vas prenent al llarg del dia.

Si el fet de prendre tanta infusió se't fa una mica complicat, sempre et pots preparar una tintura medicinal (pots consultar l'article del blog on t'ensenyem a preparar-la) i amb unes gotes tenir-ho solucionat.

Per altre costat, si el que busques és regular la teva menstruació, et recomanem prendre la infusió durant 3 setmanes seguides (una infusió DONA al dia) i després del segon dia de menstruació, descansar una setmana. Sempre que hagis descartat primer les patologies amb un especialista.

- Altres accions que et poden ajudar a millorar la relació amb el teu cicle menstrual: la infusió ecològica DONA et pot acompanyar en molts aspectes en el teu cicle menstrual. Aquí van alguns altres consells per a connectar amb la teva menstruació.

- Els saquets terapèutics o les bosses d'aigua calenta et poden ajudar moltíssim a calmar els dolors menstruals i a gaudir d'aquesta sensació d'escalf.

- Com més coneguis la teva menstruació i el teu cicle més fàcil serà recuperar el seu equilibri. L'ús de diagrames lunars o aplicacions t'ajudarà a saber en quin moment del. L'ús de diagrames lunars o aplicacions t'ajudarà a saber en quin moment del cicle estàs i així poder-te donar tot allò que necessites per a sentir-te bé en cada fase.

- Aplicar un oli o ungüent a la zona del baix ventre també t'ajudarà a calmar les molèsties.- Els dies de menstruació és molt important descansar i donar-te moments per a tu, per a connectar amb la teva intimitat.

- L'alimentació és un punt clau de la salut hormonal femenina, et recomano que investiguis profundament sobre aquest tema, ja que molts aliments com els processats, alteren tot el nostre equilibri hormonal.

- Els cosmètics i els productes de neteja convencionals contenen moltes substàncies tòxiques que actuen com a disruptors endocrins. Tot el còctel de tòxics que anem intruint al cos, alteren la nostra salut hormonal. En la mesura que puguis, comença a buscar alternatives de productes respectuosos amb el teu cos.

- El moviment i l'esport són claus per a tenir una bona salut i per anar alliberant tota la musculatura del sòl pelvià.

Podríem seguir pàgines i pàgines parlant sobre la salut femenina, però per no allargar-nos més, acabarem aquí. Qualsevol dubte o consulta estem aquí pel que necessitis. I si t'agradaria que parléssim amb més profunditat sobre algun tema, només ens ho has de demanar. 

Bibliografia:

Cebrián, Jordi. Diccionario de plantas medicinales, RBA Libros S.A, 2017.      Gray, Miranda. Luna roja, emplea los dones creativos, sexuales y espirituales del ciclo menstrual.Gaia, 2010.                                                                            Pamplona, Jorge. El poder medicinal de las plantas, Ed. Safeliz S.L, 2014.    Peña, Miriam. Mujer oceanica. Gaia, 2018.

 

Si tens algun dubte o consulta pots deixar el teu comentari i et respondrem encantats! Gràcies per llegir-nos! 

 

 

 

 

Cultiu Ecològic

Producció Sostenible

Comerç de Proximitat

català ca