Despeses d'enviament gratuïtes a partir de 50€

Propietats medicinals de la Farigola

Avui parlem de la Farigola una de les plantes més coneguda per les seves propietats medicinals. Explicarem detalladament les seves propietats medicinals i en quins productes la pots trobar.

La farigola forma part de la cultura popular del Mediterrani perquè és una planta molt present en el nostre paisatge. Qui no ha collit farigola amb la seva àvia, n'ha parlat a l'escola o fins i tot n'ha fet una infusió quan estava malalt? És la planta dels remeis casolans per excel·lència. La farigola té moltes propietats medicinals que ara enumerarem i seguidament les comentarem en profunditat. 

Nom científic: Thymus vulgaris L. 

Parts emprades: summitats florides

Propietats medicinals: antisèptica, expectorant, aperitiva, digestiva, carminativa, colerètica, diürètica, vermífug, antiespasmòdica, antiinflamatòria, astringent i tònica.

La farigola és una planta amb un gran poder curatiu. Les seves infusions s'han utilitzat per a moltes afeccions diferents al llarg de la història. Gràcies al seu poder antisèptic resulta molt útil per a malalties infeccioses, sobretot les bacterianes que afecten tant al sistema digestiu com al respiratori. 

És una planta molt útil per afeccions del sistema respiratori amb un gran poder expectorant i balsàmic. Alleuja la congestió nasal i pectoral en constipats amb tos, sinusitis, faringitis i grip. Les seves infusions i tisanes són un bàlsam pels refredats i els processos gripals. Et recomanem prendre la infusió com a preventiu quan hi ha passes infeccioses. 

 

La farigola també resulta efectiva per a afeccions del sistema digestiu. És aperitiva i afavoreix la digestió, sobretot quan hem ingerit aliments en mal estat.  Evita les putrefaccions intestinals per a desequilibris de la flora del colon,  i facilita l'expulsió de paràsits intestinals. 

A nivell extern, gràcies el seu poder antisèptic l'emprarem per a netejar ferides, talls i petits èczemes. Així com a glopejar quan tenim llagues a la boca. També resulta útil per aplicar externament per alleujar dolors reumàtics, gràcies a les seves propietats antiinflamatòries. 

La farigola sempre s'ha apreciat i s'ha utilitzat a la cuina mediterrània, per això és una de les plantes aromàtiques que no pot faltar al nostre rebost. Per a condimentar guisats i elaborar la coneguda Sopa de farigola que els avis sempre ens recomanaven. 

 

Contraindicacions:  consulta sempre amb un especialista o metge si tens alguna malaltia.

Com has pogut veure a la Farigola se li atribueixen una gran diversitat de propietats medicinals. En altres articles t'explicarem com fer altres preparats i les seves propietats més esotèriques i espirituals. De moment la pots trobar en moltes de les nostres infusions i condiments.

Et fem un apunt, a les nostres infusions i condiments emprem una varietat de Farigola, anomenada Serpoll (thymus serpyllum), que té un toc aromàtic més cítric, però que comparteix pràcticament totes les propietats medicinals, si vols, també tenim la Farigola, la de tota la vida, a la nostra línia d'essencials. 

En quins productes d'Aromik pots trobar la Sàlvia i per què?

- Infusió ecològica RESPIRA (Pel seu efecte antisèptic, expectorant i balsàmic)

- Essencials FARIGOLA (la planta aromàtica sola, perquè la puguis utilitzar com tu vulguis)

- Condiment SAL D'HERBES (per les propietats digestives i culinàries)

- Condiment HERBES PROVENÇALS (per les propietats digestives i culinàries)

Bibliografia:

Cebrián, Jordi. Diccionario de plantas medicinales, RBA Libros S.A, 2017.
Eixarcolant, col·lectiu. El llibre de plantes silvestres comestibles, Col·lectiu Eixarcolant, 2020.
Font, Pio. Plantas medicinales el dioscorides renovado, Ediciones Peninsula, 2016.
Pamplona, Jorge. El poder medicinal de las plantas, Ed. Safeliz S.L, 2014.

 

Si tens algun dubte o consulta pots deixar el teu comentari i et respondrem encantats! Gràcies per llegir-nos! 

 

Cultiu Ecològic

Producció Sostenible

Comerç de Proximitat

català ca